Vloeistof e sigaret

Vloeistof voor de e sigaret wordt ook wel e-liquid genoemd. Deze vloeistof wordt dus gebruikt in een elektronische sigaret. Bij SmokeSmarter zijn er meer dan 450 verschillende soorten en smaken te vinden van verschillende bekende merken.
PG/VG 50/50
Coil > 1.0Ω
E-liquid
Shisha Lounge - Millers Juice
Appel
PG/VG 50/50
Coil > 1.0Ω
E-liquid
Glazed Berry Biscuit - Flavourtec
Bes, Glazuur, Koekjes
PG/VG 60/40
Coil > 1.0Ω
E-liquid
Caribbean Ice - Vampire Vape
Kokosnoot, Mango, Menthol
PG/VG 50/50
Coil > 1.0Ω
E-liquid
Vanilla Rum - Cirkus The Authentics
Rum, Vanille
PG/VG 50/50
Coil > 1.0Ω
E-liquid
Strawberry Queen - Flavourtec
Aardbei, Menthol
PG/VG 50/50
Coil > 1.0Ω
E-liquid
Mango Chill - Flavourtec
Mango, Menthol
PG/VG 50/50
Coil > 1.0Ω
E-liquid
Honey Moon - Flavourtec
Meloen
PG/VG 50/50
Coil > 1.0Ω
E-liquid
Guava Sweet Sour - Flavourtec
Guave
PG/VG 50/50
Coil > 1.0Ω
E-liquid
Berry's Mix - Flavourtec
Menthol, Rode bes
PG/VG 50/50
Coil > 1.0Ω
E-liquid
Lemon Shake - Flavourtec
Citroen, Milkshake

Vloeistof e sigaret ingrediënten

Een vloeistof voor de e sigaret bestaat eigenlijk uit twee hoofdbestandsdelen. Het gaat hierbij om Propylene Glycol (PG) en Vegetal Glycerin (VG). 

De stoffen PG en VG hebben ieder specifieke eigenschappen. PG zorgt bijvoorbeeld voor de throat hit (kriebel in je keel) en is de sterkste smaakdrager van de twee ingrediënten. VG voelt in je keel een stuk zachter aan en genereert de meeste damp. Hoe meer VG, hoe meer damp.

PG is daarnaast een stuk dunner van structuur. VG is juist weer stroperig.
Of jouw e-sigaret het meest geschikt is voor PG of juist VG, hangt weer af van de coils die je gebruikt. Als leidraad kun je aanhouden dat coils met een Ohm waarde van 1.0 of hoger, meer geschikt zijn voor PG. Coils met een Ohm waarde van 1.0 of lager, zijn vaak weer wat meer geschikt voor VG.

Weet je niet zeker welke coils je hebt en of deze nou juist geschikt zijn voor PG of VG? Vraag dan gerust om advies bij onze klantenservice. Wij kunnen jou precies vertellen of jouw elektronische sigaret meer geschikt is voor PG of VG.

Kant-en-klaar, of vloeistof zelf mixen?

Naast de kant-en-klare e sigaret vloeistoffen beschikken we ook over een groot assortiment aan aroma’s. Dit zijn eigenlijk simpel gezegd smaakstoffen. In combinatie met een basisvloeistof kun je hiermee geheel zelf je e-liquids mengen.

Hoeveel aroma en basisvloeistof je moet gebruiken, hangt af van de aanbevolen mengverhouding van een aroma. Dit percentage staat bij elke aroma apart vermeld en ligt meestal tussen de 5 en 10%.

Meer weten over e sigaret vloeistof?

Wil je meer weten over de vloeistoffen en e-liquids? Stel dan nu meteen je vragen aan onze klantenservice. Wij hebben veel kennis en ervaring en kunnen daarom vrijwel al je vragen rondom de e-sigaret beantwoorden.