Base

Hieronder vind je al onze base vloeistoffen. Deze zijn verkrijgbaar met verschillende PG (Propylene Glycol) en VG (Vegetable Glycerin) verhoudingen.
Meer info
2 producten

Base

2 producten
Base kun je puur gebruiken, maar Base wordt ook veelal gebruikt om zelf e-liquids te mengen, door middel van het toevoegen van een aroma.

Base hebben we in verschillende PG/VG verhoudingen allen verpakt in 10ml flesjes.
Base is heel kort gezegd de basisvloeistof van een e-liquid en wordt meestal gebruikt om zelf je e-liquids mee te mengen. Base is echter ook puur te gebruiken en kun je ook zien als een soort kant-en-klare e-liquid, met een neutrale smaak.

PG en VG in Base?

Base zijn er in verschillende samenstellingen te vinden. Zo bestaat base er in puur PG, puur VG en een combinatie hiervan. Het is dan handig om te weten wat PG en VG precies is:
  • PG: De afkorting PG staat voor Propylene Glycol en is de grootste smaakdrager. Ook zorgt PG voor de throat hit (kriebel in je keel) en is daardoor wat scherp.
  • VG: De afkorting VG staat voor Vegetal Glycerin en is een stuk zachter voor je keel. Ook zorgt VG voor de hoeveelheid damp.
Met deze informatie kun je zelf bepalen welke samenstelling voor jou het beste werkt. Ook zijn er sommige mensen gevoelig of zelfs allergisch voor PG, waardoor alleen VG een optie is.

Base mengen

Zoals eerder gezegd wordt base meestal gebruikt om zelf een e-liquid van te mengen. Het enige wat je dan eigenlijk hoeft toe te voegen is een aroma, ook wel smaakstof genoemd. Hoeveel aroma en base je dient te gebruiken, is vooral afhankelijk van de aanbevolen mengverhouding van de aroma die je gebruikt. Dit staat bij elke aroma vermeld.

Als voorbeeld kunnen we ervan uit gaan dat de aanbevolen mengverhouding van de aroma 10% is. Dit betekent dat 10% van je uiteindelijke vloeistof uit aroma moet bestaan. Dus wil je bijvoorbeeld 60ml maken? Dan heb je 6ml aroma en 54ml base nodig.

Meer weten over Base?

Heb je nog andere vragen over base? Of heb je vragen over andere vloeistoffen, zoals e-liquids of aroma’s? Stel ze dan gerust allemaal aan onze klantenservice. Zij helpen jou graag verder met al jouw vragen.