Wick & Coils

Hieronder vind je alle tools en onderdelen om zelf je coils te kunnen wikkelen en wicken.
Meer info
11 producten

Wick & Coils

11 producten
Met speciaal draad, zoals bijvoorbeeld kanthal, titanium of roestvrij staal-draad, kun je zelf een coil (spiraaltje) wikkelen. 

Om te zorgen dat de coil vloeistof op kan nemen, wick je hem. Wicken betekent dat je katoen door of om de coil heen doet.
Wick & Coils kun je gebruiken wanneer je graag zelf je coils wikkelt en deze van katoen voorziet. Dit doe je bijvoorbeeld wanneer je beschikt over een RBA, ook wel ReBuildable Atomizer genoemd, die weer onder te verdelen is in een RTA (Rebuildable Tank Atomizer), RDA (Rebuildable Dripping Atomizer) of RDTA (Rebuildable Dripping Tank Atomizer). Deze atomizers maken geen gebruik van fabriekscoils, waardoor het nodig is om er zelf coils voor te wikkelen.

Coils

In ons assortiment kun je verschillende soorten weerstandsdraad vinden waarmee je zelf een coil kunt wikkelen. Denk bijvoorbeeld aan het bekende en veelgebruikte kanthal-draad. Maar ook roestvrij staal en titanium weerstandsdraad hebben we in ons assortiment, die je weer kunt gebruiken in combinatie met bijvoorbeeld Temperature Control.

Naast rolletjes draad hebben we ook verschillende soorten kant-en-klare coils in ons assortiment. Op die manier hoef je zelf de coil niet meer te wikkelen, maar voeg je enkel en alleen het katoen toe aan de kant-en-klare coil en is de coil klaar voor gebruik.

Wick

De wick is eigenlijk simpel gezegd het katoen om of in de coil. Ook hier hebben we allerlei varianten van in ons assortiment. Zo hebben we velletjes katoen, die je zelf op maat kunt knippen. Maar we hebben ook katoen in de vorm van watten, die behoorlijk bewerkelijk zijn door er gewoon plukjes vanaf te nemen met je vingers en deze op die manier ook te vormen.

De wick is eigenlijk het stofje wat de vloeistof, zoals e-liquid, opneemt. De coil zorgt er dan weer voor dat het katoen ,wat doorweekt is met e-liquid, wordt opgewarmd. Hierdoor zal de vloeistof in het katoen verdampen. De damp is dan weer hetgeen wat je inhaleert.

Meer weten over Wick & Coils?

Wil je meer weten over weerstandsdraad en het katoen? Of heb je andere vragen rondom de e-sigaret? Neem dan nu meteen contact op met onze klantenservice. Wij helpen jou graag verder met al jouw vragen!