Aroma

Hieronder vind je al onze aroma's. We hebben zowel hele pure smaken, als smaken die al volledig gemixt zijn volgens een recept.
Meer info
0 producten

Aroma

0 producten
Met een aroma kun je geheel zelf een e-liquid maken.

Een aroma voeg je volgens de aanbevolen mengverhouding toe aan een basisvloeistof. Dan kun je de vloeistof laten rijpen, zodat de smaak volledig tot zijn recht komt.
Een aroma is de vloeistof waarmee je zelf een e-liquid kunt maken die wordt gebruikt in een elektronische sigaret, ook wel e-sigaret genoemd. Een aroma is eigenlijk een heel kort gezegd een smaakstof. Een aroma is daardoor ook niet puur te gebruiken, maar dient eerst gemengd te worden met een basisvloeistof.

Aroma mengen

Om een aroma te kunnen mengen tot een e-liquid die je kunt gebruiken, heb je een basisvloeistof nodig, ook wel base genoemd. Hoeveel base je precies moet gebruiken, is weer afhankelijk van de aanbevolen mengverhouding.

Iedere aroma heeft namelijk een aanbevolen mengverhouding. Wij vermelden deze specifiek bij elke aroma. De aanbevolen mengverhouding ligt meestal tussen de 5 en 10%.

Laten we als voorbeeld nemen dat je gekozen aroma een aanbevolen mengverhouding heeft van 10%. Dit betekent dat 10% van je uiteindelijke vloeistof uit aroma moet bestaan. Stel je wilt 60ml vloeistof maken, dan dient 6ml daarvan uit aroma te bestaan en de overige 54ml uit base.

Uiteraard is de aanbevolen mengverhouding een leidraad en een advies vanuit de producent van de aroma. Het kan zijn dat je zelf de mengverhouding te sterk of juist te zwak vindt. Je kunt na het mengen daarom altijd meer aroma toevoegen voor meer smaak, of juist meer base toevoegen om de smaak wat minder sterk te maken.

Welke basisvloeistof?

De basisvloeistoffen zijn er in verschillende PG en VG verhouding te vinden. Het is daarom goed om te weten wat PG en wat VG precies is, om zo een keuze te kunnen maken. De stof PG is de sterkste smaakdrager en zorg voor de throat-hit. De stof VG is juist weer veel zachter voor je keel en zorgt voor de hoeveelheid damp.

Wil je dus bijvoorbeeld veel damp ervaren? Dan kies je voor wat meer VG.
Wil je juist die kriebel in je keel, zoals bij het analoog roken vaak het geval is? Dan kies je juist voor wat meer PG.

Meer weten over een aroma?

Heb je nog vragen over onze aroma’s? Kan je de aanbevolen mengverhouding bijvoorbeeld niet vinden, of twijfel je hoeveel je precies moet gebruiken? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen jou graag verder met al jouw vragen!