Vype/Vuse

Vype/Vuse is een e-sigaretten merk van de producent British American Tobacco (BAT) en is een groot merk in Engeland en meer dan 15 andere landen.

BAT is onder andere bekend van sigarettenmerken zoals Pall Mall en Camel. En ondanks het feit dat ze sigaretten produceren, staan ze ook heel erg positief tegenover het alternatief de e-sigaret. Ze hebben daarom meer dan 2,5 miljard dollar geïnvesteerd in het merk Vype/Vuse. Samen met 50 wetenschappers en na vele jaren onderzoeken en testen zijn daar een aantal e-sigaretten uitgerold.

Het doel van Vype/Vuse is om de e-sigaretten die zij lanceren steeds meer te laten lijken op de analoge sigaret, zodat het overstappen een stuk makkelijker is.

Vype/Vuse e-sigaret in Nederland?

Dit merk heeft inmiddels ook zijn intrede in Nederland gemaakt! Vanaf heden kun je de Vype e-sigaretten daarom ook in ons assortiment terugvinden.

Oplader

Welke e-sigaretten heeft Vype/Vuse?

Vype/Vuse heeft verschillende soorten e-sigaretten in haar assortiment. Zo hebben ze e-sigaretten met een clearomizer, die je zelf kunt vullen met e-liquid (vloeistof). Ze hebben echter ook een aantal e-sigaretten in de vorm van een pod-systeem.

Welke Vype/Vuse e-sigaretten er precies in Nederland nog meer gelanceerd zullen worden is nog niet bekend. Zodra dit bekend is, zullen wij dat hier uiteraard ook direct vermelden.

Wat is een pod-systeem?

Een pod-systeem bestaat simpelweg uit een batterij en een pod. In de pod zit dan zowel de coil (het verwarmings-element) als de vloeistof. Is de vloeistof op? Of is de coil aan vervanging toe? Dan hoef je dus alleen maar heel simpel de pod uit de batterij te trekken en er een nieuwe in te duwen. Geen ‘geknoei’ met vloeistof of coils vervangen.

Vype/Vuse in de Formule 1?

Misschien heb je het al gezien! Misschien ook niet! Vype/Vuse is in ieder geval een officiële sponsor van het bekende McLaren-team in de Formule 1. Dat is heel erg bijzonder, omdat we in Nederland bijvoorbeeld geen reclame mogen maken voor de e-sigaret. In Engeland wordt dit echter juist toegejuicht.

Medewerkers van Vype/Vuse aan het woord

Benieuwd wat de medewerkers van Vype/Vuse zelf van de e-sigaret en de ontwikkeling hiervan vinden? Hieronder een aantal medewerkers aan het woord!
  • Marina Trani (Hoofd van Onderzoek & Ontwikkeling)
Ik ben er trots op een team te leiden dat de kwaliteitsnormen voor vapen bepaalt. Ik zal alleen een product op de markt brengen als het alle rigoureuze tests en eisen heeft doorstaan die we hebben gesteld.
  • Tony Comerford (Product Insight Manager)
Vapen groeit snel in populariteit, dus het is belangrijk dat we de nieuwste apparaat- en vloeistofbehoeften een stap voor zijn, zodat we vapers kunnen blijven verrassen met producten waar ze van zullen houden.
  • George Mclachlan (Senior Research Technologist)
Als vaper voel ik me zo bevoorrecht dat ik het hele proces van het maken van nieuwe e-liquids kan overzien. Van idee en ontwikkeling, tot testen en lancering.